History

Geschiedenis

Bodega & Grill de Waag is gevestigd in een oud historisch pand aan de Waterkant. Paramaribo was de belangrijkste overslagplaats van Suriname. De Waag fungeerde als spin in het handelsweb. Vandaar dat het pand een van de eerste gebouwen was die na de stadsbrand in 1821 met spoed werd herbouwd. In het gebouw werden de aangevoerde producten op grote weegschalen gewogen om vervolgens vervoerd te worden naar het belendende depot. Diezelfde weegschalen zijn tot op de dag van vandaag te bewonderen in het restaurant.

Verbouwing

Vanaf november 2014 hebben de zakenpartners Wittenberg en Smith de handen in een gesloten om het Waaggebouw nieuw leven in te blazen. Samen hebben zij Bodega & Grill de Waag in het leven geroepen. Ze hebben het interieur van de Waag volledig aangepakt, waarbij ze getracht hebben het historische karakter van de Waag te bewaren. Zo is onder andere de keuken volledig vernieuwd, het restaurant geschilderd en de bar op karakteristieke wijze met Surinaams hout bekleed.

Na een lange renovatieperiode opende de Waag haar deuren eind maart voor een ‘soft’ opening. Gasten kregen nu de mogelijkheid om een hapje en een drankje in het monumentale pand te nuttigen. Op 11 mei 2015 vond de grand opening plaats, waarbij het gehele menu van start is geweest.

Menu

Vanaf ’s morgens 09:00 uur kunt u genieten van een heerlijk ontbijt: een broodje, een vers gezet kopje koffie of een glas (h)eerlijk puur vruchtensap. ’s Middags kan men er voortreffelijk lunchen. Hierbij heeft u onder andere de keuze uit een ruim assortiment van salades en pastagerechten. In de loop van de middag opent onze tapas bar. De door onze kok gemaakte humus van kikkererwten is een mooie start, maar de ceviche van bang bang, de met 5 sterren bekroonde Surinaamse kippenworst en de wereldberoemde Surinaamse garnalen prijken op de uitgebreide tapaskaart. Bij de tapas kunt u genieten van een goed glas wijn door het unieke wine by the glass systeem.

In de avond serveert de Waag juicy grill gerechten, als baby back ribs, de Porterhouse t-bone steak (600 gram) en gegrilde bang bang filet geserveerd in een bananenblad. Al onze grillgerechten zijn inclusief salade- en soep bar en u heeft de keuze uit verscheidene side dishes.

Extra’s

Bij de Waag kunt u overdag uw reisplannen maken en laten uitwerken door het klantgerichte tourbedrijf BoniTours. Zij maken uw Suriname experience volledig voor u op maat. Daarnaast staat de bekende Surinaamse kunstenaar Ken Doorson garant voor wisselende kunstexposities in het gebouw, zodat u een stukje cultuur op kunt snuiven tijdens uw bezoek aan de Waag .

Voor iedereen die historisch besef wil combineren met een leuke avond uit of een smakelijk hapje eten, is het Waaggebouw een aanrader om te bezoeken.

Back to Homepage

go back to the top